kinderdagverblijf Vlierden
Groots in kleintjes!
Kinderdagverblijf Bert en Ernie
Groots in kleintjes!
Helmond
Groots in kleintjes!
Noord-Brabant
Groots in kleintjes!

Het team, de visie en werkwijze van Kinderdagverblijf Bert en Ernie

Kinderdagverblijf en BSO Bert en Ernie werd 21 jaar geleden, in 1997, opgericht als kleinschalige kinderdagopvang met twee groepen. Een voor baby’s en dreumesen en een voor peuteropvang. Sinds enkele jaren is daar de buitenschoolse opvang bijgekomen. Deze verzorgt de voor- en naschoolse opvang en opvang in schoolvakanties. Onze kinderopvang staat bekend om de grote persoonlijke betrokkenheid bij zowel kinderen als ouders.

Onze visie en werkwijze

Bij Bert en Ernie is er samen een leuke dag van maken het devies. Gezellig samen spelen, zingen, lezen, puzzelen, knutselen, wandelen en knuffelen.

Onze visie en werkwijze hebben wij op schrift gesteld. Een uittreksel van dit pedagogisch beleid kunt u opvragen bij een van onze leidsters. Het pedagogisch beleid is zeer uitgebreid en gaat diep in op verschillende aspecten van ontwikkeling van kinderen

Maak kennis met ons bevlogen team

Naam: Tamara van Horne

Over mij: Al 20 jaar ben ik de trotse eigenaresse van k.d.v. Bert en Ernie. Iedere dag ga ik met nog evenveel plezier naar het werk als 20 jaar geleden. Super gezellig met al die lieve kindjes, leuke ouders en geweldige collega's.
De tijd die ik naast mijn werk overhoud, besteed ik het liefst aan mijn gezin.  Met mijn lieve man Bart heb ik 2 prachtige dochters. Amber (2000) en Imke (2004)
Gezellig stadten of heerlijk samen op de bank een serie kijken zijn mijn favoriete hobby's.
Het doel van Bert en Ernie is om er samen met de hele club iedere dag weer een gezellige boel van te maken. En dat lukt altijd! Tot ziens bij k.d.v. Bert en Ernie!

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Gerda

Naam: Gerda Swinkels

Over mij: “Ik ben getrouwd met Jan. Samen hebben we drie kinderen: Loes (1987), Coen (1989) en Anne (1991). Ik ben al sinds oktober 1999 werkzaam bij Bert en Ernie; nu dus alweer 15 jaar. Hier heb ik altijd met heel veel plezier gewerkt. Ik heb ook veel veranderingen meegemaakt: van een klein groepje toen naar nu, met veel kindjes en vooral veel leuke collega's. Mijn vaste werkdagen zijn dinsdag en donderdag. Ik ben dan groepsleidster bij de peuters. Samen met mijn collega's probeer ik iedere keer weer er een gezellige en meestal te gekke dag van te maken voor de kindjes bij Bert en Ernie!”

Naam: Lisan Hikspoors (13-12-1994)

Hallo,
Ik ben Lisan en kom uit Vlierden. In sept. 2012 ben ik als stagiaire begonnen bij Bert en Ernie. Omdat er na mijn studie geen vast werk in de kinderopvang te krijgen was ben ik de studie doktersassistente gaan volgen en dat heb ik behaald. In de studietijd ben ik bij Bert en Ernie blijven werken als invalkracht.
Sinds 1 januari 2017 ben ik hier vast te vinden en daar ben ik heel blij mee.
Mijn hobby's zijn korfballen en stappen met vriendinnen. Tot ziens bij Bert en                           Ernie!

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Linda

Naam: Linda Arts

Over mij: “Ik werk in de babygroep op dinsdagen en donderdagen. Ik woon in Vlierden samen met Arno en onze drie kindjes: Jorn (2003), Anne (2005) en Loreen 2006). Mijn hobby’s zijn Zumba en shoppen met vriendinnen. Verder vind ik het erg leuk om naar musicals te gaan en leuke dingen te doen met de kindjes.”

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Maartje

Naam: Maartje Verhees

Bijnaam: Kleine Maartje

Over mij: "Ik ben in juni 2007 begonnen bij Bert en Ernie. Dit omdat ik graag een leuk vakantiebaantje wilde. Dat beviel zo goed, dat ik daarna invalwerk ben blijven doen naast mijn opleidingen. Maar nu ik afgestudeerd ben aan de opleiding ‘Sociaal Pedagogische Hulpverlener’ kan ik geen afstand meer doen van dit geweldig leuke werk. Daarom ben ik nu nog steeds drie dagen werkzaam binnen dit kinderdagverblijf.
In januari 2015 ben ik moeder geworden van een prachtige, lieve dochter; Suus! Naast leuke dingen doen met m'n gezinnetje of vrienden, sport ik graag. Ik speel hockey en tennis en ga graag op wintersport.
Ik werk hier met heel veel plezier en hoop nog jaren mee te draaien in dit gezellige team!"

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Maartje

Naam: Maartje Wijnen

Bijnaam; Grote Maartje

"Hoi, mijn naam in Maartje Wijnen. Ik woon in Someren, samen met mijn vriend Eddy en onze 2 kinderen Lenn en Jill. Ik ben op 8 november 2005 begonnen als stagiaire bij Kinderdagverblijf Bert en Ernie. Na een jaar werd ik aangenomen als BBL'er. Mijn SPW-3 opleiding heb ik in 2007 met succes afgerond. Toen ben ik aangenomen bij Bert en Ernie. Op maandag en woensdag werk ik op de peutergroep en op donderdag werk ik bij de babygroep. Ik werk hier nog steeds met heel veel liefde en plezier!! Mijn hobby's zijn handballen en hardlopen. Daarnasst ben ik graag onder mijn vrienden, lekker uit eten of eens lekker op de bank liggen en natuurlijk dagen doorbrengen met mijn kinderen!! Tot ziens bij Kinderdagverblijf Bert & Ernie!!”

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Monique

Naam: Monique Spiller

Over mij: “Ik ben Monique Spiller, geboren op 16 maart 1989, en werkzaam bij Bert en Ernie. Ik kom zelf uit een groot gezin van 4 meiden.  Van kleins af aan wist ik daarom ook al dat ik met kinderen wilde werken. Daarom vond ik het heel fijn dat ik na een halfjaar stage hier meteen aan de slag kon. Ik werk hier sinds juli 2008 en nog steeds met evenveel plezier."

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Noortje

Naam: Noortje

Over mij: “Mijn naam is Noortje (geb. 1986) In 2007 ben ik als stagiaire begonnen bij Bert & Ernie. Met zoveel leuke collega’s en kinderen was het dan ook geweldig te horen dat ik mocht blijven. Ik heb het supergoed naar mijn zin met alle lieve kindjes. Gezellig gek doen en dansen, even rustig een boekje lezen of knuffelen met de kindjes. In mijn vrije tijd ga ik graag de stad in of erop uit met mijn vriend, maar ik vind het ook heerlijk om thuis op de bank te zitten met een boek of een filmpje.”

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Vivian

Naam: Vivian van Dijk

Hoi! Mijn naam is Vivian van Dijk (1980)
Samen met Ralph en onze 2 kinderen, Tim(2007) en sem(2010) woon ik in Milheeze
Sinds juni 2002 ben ik werkzaam bij Bert en Ernie...
En na al die jaren vind ik het nog steeds heel erg leuk om op dit kleinschalige, gezellige kinderdagverblijf te mogen werken.
Op maandag en dinsdag sta ik op de baby-dreumesgroep en hopelijk mag ik dit geweldige werk nog heel lang blijven doen!

Wet OKE: voor- en vroegschoolse educatie

De Wet OKE is in augustus 2010 in het leven geroepen. Alle kinderopvanginstellingen zijn verplicht volgens deze wet te werken. Het betreft de voor- en vroegschoolse educatie en helpt kinderen, ouders en leidsters bij het begeleiden van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Werken met het totaalprogramma ‘Uk & Puk’ is een van de manieren om aan deze wet te voldoen. Wij hebben dit programma aangeschaft. Onze leidsters hebben een cursus gevolgd om goed met Uk & Puk te werken.
 

Uk & Puk
Werken met Uk & Puk betekent werken aan de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Uk & Puk bestaat uit 10 thema’s die activiteiten bevatten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Al deze thema’s komen voort uit de belevingswereld van kinderen en spelen zich af in het hier en nu.

 

Bijvoorbeeld:

  1. “Wat heb jij aan vandaag?”
  2. “Eet smakelijk”
  3. “Regen”

 

Elke thema bevat 12 activiteiten. Binnen deze activiteiten zijn de volgende 4 ontwikkelingsgebieden uitgewerkt:

  1. Spraak- en taalontwikkeling
  2. Sociale en emotionele ontwikkeling
  3. Motorische en zintuiglijke ontwikkeling
  4. Rekenprikkels die de rekenvaardigheid stimuleren

De handpop Puk komt bij elke activiteit een kijkje nemen. Deze pop wordt een vertrouwd nieuw speelkameraadje voor uw kind. Puk leert samen met uw kind spelenderwijs allerlei leuke dingen.

 

Dit kan allemaal in de eigen groep van uw kind plaatsvinden. Er is een onderverdeling gemaakt in leeftijdscategorieën:

  • 0 tot 1,5 jaar
  • 1,5 tot 2,5 jaar
  • 2,5 tot 4 jaar

 

Er wordt zowel in grote groepen en kleine groepen als individueel met uw kind gewerkt.

 

Hoe werkt het?
De thema’s en activiteiten zijn bij Bert en Ernie altijd al een vast onderdeel van de dag geweest. Alleen hebben ze nu een naam gekregen en zijn ze controleerbaar.

In iedere groep bevindt zich een goed ingerichte themahoek. Zo komen de kinderen op een vanzelfsprekende manier met het betreffende thema in aanraking. Als we bijvoorbeeld werken met het thema “hatsjoe”, wordt er een dokterskoffertje met spulletjes in de hoek gezet.

Na afloop van elk thema wordt er duidelijk afgesloten. Bijvoorbeeld door spullen samen op te ruimen. Opruimen geeft het einde van de activiteit aan en maakt letterlijk ruimte voor iets nieuws. Ook wordt er geëvalueerd.

Voorop staat of de kinderen en leidsters plezier hebben beleefd aan de activiteiten. Ook het ontwikkelingsverloop wordt bekeken: hebben de kinderen goed opgepakt wat er is aangeboden en dat aangeleerd?

Wij hopen samen met de kinderen veel plezier te beleven met Uk en Puk.

Oudercommissie

Omdat we het erg belangrijk vinden om met ouders onze werkwijze te analyseren en waar nodig aan te passen, heeft Bert en Ernie sinds januari 2007 een oudercommissie.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze oudercommissie? Maak dit dan kenbaar bij een van de leden van de raad. Bij onze leidsters kunt u de gegevens van de leden opvragen. Die vindt u ook in de informatiehal. De oudercommissie is ook bereikbaar per e-mail: oudercommissie@kdv-bertenernie.nl.

Even voorstellen
De leden van de ouderraad stellen zich graag aan u voor.

Naam: Stefanie Derks

Over mij: Ik woon samen met mijn vriend Stijn en 2 kinderen Lars (mei 2010) en Raf (mei 2012) in Vlierden.
Lars en Raf zitten beide op de basisschool en gaan op maandag en dinsdag met veel plezier naar de BSO.
In november 2012 zijn wij naar Vlierden verhuisd. Lars is ruim een jaar naar het kinderdagblijf van Bert & Ernie geweest en Raf ruim 3 jaar. Wat was het vertrouwd en fijn voor hen bij Bert & Ernie.
Ik werk 3 dagen in de week bij Ergonomique in Eindhoven, als senior administratief medewerker. Ik werk daar inmiddels 17 jaar met veel plezier en leuke collega's.
In mijn vrije tijd speel ik fanatiek basketbal bij Yellow Sox in Bakel.
Graag ga ik met mijn gezin en vrienden iets leuks doen, uitstapjes, gezellig wat drinken, lekker de stad in. 

 
Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Kelly

Naam: Kelly Verhaegh

Over mij: “Ik woon met onze kids en man in Deurne! Wij zijn de trotse ouders van Lynn (juni 2007) Mees (oktober 2010) en Siem ( februari 2014). Wij hebben ook een pleegdochter: Jelitza (juli 1994). Sinds 2010 ben ik actief als lid van de oudercommissie van Bert en Ernie. Lynn en Mees hebben altijd erg graag gespeeld op het kinderdagverblijf en ook Siem heeft het er erg goed naar zijn zin! Ik ben werkzaam op SBO De Toermalijn in Helmond. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ook vind ik het erg fijn om een keer in de week mee te trainen bij de hockeyclub in Deurne.”

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Ruth

Naam: Ruth van den Biggelaar

Over mij: “Ik ben getrouwd met Patrick en mama van Noa en Zoë. Noa (2009) gaat naar de basisschool. Op maandag mag ze na school naar de BSO. Daar heeft ze het reuze naar haar zin. Ook bij het kinderdagverblijf heeft ze het altijd heel goed naar haar zin gehad. Zoë, ons lachebekje (2013) gaat iedere maandag naar Bert en Ernie. Ook zij heeft het er goed naar haar zin. Ik breng ze dan ook allebei met een gerust hart. Sinds enkele jaren maak ik deel uit van de oudercommissie en hoop ik uw belangen te behartigen. Ik werk vier dagen per week als diëtist in de eerste lijn. Daarnaast sport ik graag bij ‘Move Your Body’. Op vrije dagen wandel en fiets ik met de kindjes. Maar een feestje met vrienden blijft ouderwets gezellig… dat sla ik niet snel af! Ik hoop, deels vanuit mijn werk en deels als moeder, tips en adviezen te kunnen geven over gezonde voeding binnen Bert en Ernie. Mochten u vragen of ideeën hebben, laat het me dan weten.”

Kinderdagverblijf Bert en Ernie - Sarah

Naam: Sarah Fransen

Leeftijd:  (02-09-1982)

Over mij: “Ik deel mijn trouwboek met Marc Fransen. Wij wonen op dit moment in Helmond, samen met onze drie boefjes: Fleur (mei 2009) Gijs (juni 2011) en Lien (maart 2015). Zoals vele mama's tegenwoordig ben ook ik een werkende moeder. Ik werk 32 uur per week bij Verhaak bv in Asten, waar ik een actieve rol speel als coördinator bij de verkoop binnendienst. In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek, kook (en eet) ik ontzettend graag en ben ik voor een avondje bioscoop of een leuk uitstapje met het gezin ook altijd te porren! Lien speelt twee dagen per week bij Bert en Ernie. Zij heeft het er super naar haar zin, net zoals Fleur en Gijs, die het er 4 jaar lang geweldig gevonden hebben. Het afwisselende programma binnen het kinderdagverblijf, de structuur en de vastigheid van het personeel maken het voor de kinderen een vertrouwde en goede omgeving om zich optimaal te kunnen ontwikkelen! De betrokkenheid en aandacht voor elk individueel kind vinden wij een echt TOP PUNT!”