Het team, de visie en de werkwijze van Kinderdagverblijf Bert en Ernie in Vlierden

Kinderdagverblijf en BSO Bert en Ernie werd 23 jaar geleden, in 1997, opgericht als kleinschalige kinderdagopvang met twee groepen: één voor baby’s en dreumesen en één voor peuteropvang. Sinds enkele jaren is daar de buitenschoolse opvang bijgekomen. Deze verzorgt de voor- en naschoolse opvang en opvang in schoolvakanties. Onze kinderopvang staat bekend om de grote persoonlijke betrokkenheid bij zowel kinderen als ouders.

Onze visie en werkwijze

Bij Bert en Ernie is er samen een leuke dag van maken het devies. Gezellig samen spelen, zingen, lezen, puzzelen, knutselen, wandelen en knuffelen.

 

Onze visie en werkwijze hebben wij op schrift gesteld. Een uittreksel van dit pedagogisch beleid kunt u opvragen bij een van onze leidsters. Het pedagogisch beleid is zeer uitgebreid en gaat diep in op verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen.

Meer weten?

Maak kennis met ons bevlogen team

Naam: Tamara van Horne

Over mij: Al sinds 1997 ben ik de trotse eigenaresse van k.d.v. Bert en Ernie. Iedere dag ga ik met nog evenveel plezier naar het werk als jaren geleden. Super gezellig met al die lieve kindjes, leuke ouders en geweldige collega's.

De tijd die ik naast mijn werk overhoud, besteed ik het liefst aan mijn gezin. Met mijn lieve man Bart heb ik 2 prachtige dochters. Amber (2000) en Imke (2004)

Gezellig stadten of heerlijk samen op de bank een serie kijken zijn mijn favoriete hobby's.

Het doel van Bert en Ernie is om er samen met de hele club iedere dag weer een gezellige boel van te maken. En dat lukt altijd! Tot ziens bij k.d.v. Bert en Ernie!

Naam: Gerda Swinkels

Over mij: “Ik ben getrouwd met Jan. Samen hebben we drie kinderen: Loes (1987), Coen (1989) en Anne (1991). Ik ben al sinds oktober 1999 werkzaam bij Bert en Ernie; nu dus alweer 19 jaar. Hier heb ik altijd met heel veel plezier gewerkt. Ik heb ook veel veranderingen meegemaakt: van een klein groepje toen naar nu, met veel kindjes en vooral veel leuke collega's. Mijn vaste werkdagen zijn dinsdag en donderdag. Ik ben dan groepsleidster bij de peuters. Samen met mijn collega's probeer ik iedere keer weer er een gezellige en meestal te gekke dag van te maken voor de kindjes bij Bert en Ernie!”

Naam: Sandy Vaasen

Over mij: Mijn naam is Sandy Vaasen-Dat en per 1 mei 2021 ben ik werkzaam bij kdv Bert en Ernie. Ik ben 45 jaar en woon in de St. Jozefparoche in Deurne. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen die al op het middelbaar onderwijs zitten. Ik houd van leuke dingen doen met mijn gezin, ga graag een stuk wandelen en ik doe regelmatig vrijwilligerswerk. Ik ben al ruim 27 jaar werkzaam in de kinderopvang en geniet van de nieuwe uitdaging bij Bert en Ernie. Tamara en ik kennen elkaar al vanaf de basisschool en hebben samen de opleiding voor kinderopvang gedaan in Helmond. 

 

Tot ziens bij Bert en Ernie!

Naam: Linda Arts

Over mij: “Ik werk in de babygroep op maandag en dinsdag. Ik woon in Vlierden samen met Arno en onze drie kindjes: Jorn (2003), Anne (2005) en Loreen 2006). Mijn hobby’s zijn Zumba en shoppen met vriendinnen. Verder vind ik het erg leuk om naar musicals te gaan en leuke dingen te doen met de kindjes.”

Naam: Maartje Verhees

Bijnaam: Kleine Maartje

 

Over mij: "In de zomer van 2007 was ik opzoek naar een leuk bijbaantje. Ik kwam bij Bert en Ernie terecht, wat een geluk! Dat beviel zo goed, dat nu ik afgestudeerd ben aan de opleiding ‘sociaal pedagogisch hulpverlener’ ik nog steeds hier werkzaam ben. 

 

Ik woon samen met Tom en onze twee dochters Suus en Tess in Deurne. 

Ik hou van gezelligheid, op vakantie gaan, hockeyen, tennissen, shoppen en wintersport!

 

Ik werk hier met heel veel plezier en hoop nog jaren mee te draaien in dit gezellige team!"

Naam: Maartje Wijnen

Bijnaam: Grote Maartje

 

Hoi hoi, mijn naam is Maartje Wijnen. Ik ben woonachtig in Someren. Samen met de vader van onze 2 fantastische kinderen Lenn (2011) en Jill (2013).

 

Ik ben werkzaam bij Bert en Ernie vanaf 2005. Eerst begonnen als stagiaire en vanaf 2007 officieel SPW-er. En nog steeds ga ik met veel liefde en plezier naar Bert en Ernie. Op maandag en woensdag sta ik op de babygroep en op donderdag bij de peuters.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag onder mijn vrienden,  hapje eten, drankje doen samen. Maar ik geniet vooral van mijn gezin!!

 

Hopelijk zien we elkaar snel bij Bert en Ernie.

Naam: Britt Claassen

Hoi hoi, Mijn naam is Britt Claassen.

 

Ik ben geboren op 21 juli 1997, en ik woon in Deurne. Vanaf 2017 ben ik hier begonnen met mijn stage, dat was zo goed bevallen dat ik vanaf 2019 als BBL'er aan de slag ben gegaan. Ik hou van de rust en regelmaat op de babygroep en daarbij word ik zo enthousiast van die spontane boefjes op de peutergroep. Deze combinatie is dus top! In mijn vrije tijd besteed ik mijn energie aan sporten. Ik geef turn en acro les aan meiden van 6 tot 18 jaar op recreatief en wedstrijd niveau. Zelf acrogym ik ook al 16 jaar op wedstrijd niveau bij KDO Deurne. Naast deze drukke hobby ga ik graag terrassen met vriendinnen, gezellig opstap en lekker weekendjes weg.

Naam: Noortje Dijkmans

Over mij: “Mijn naam is Noortje (geb. 1986) In 2007 ben ik als stagiaire begonnen bij Bert en Ernie. Met zoveel leuke collega’s en kinderen was het dan ook geweldig te horen dat ik mocht blijven. Ik heb het supergoed naar mijn zin met alle lieve kindjes. Gezellig gek doen en dansen, even rustig een boekje lezen of knuffelen met de kindjes. In mijn vrije tijd ga ik graag de stad in of erop uit met mijn vriend, maar ik vind het ook heerlijk om thuis op de bank te zitten met een boek of een filmpje.”

Naam: Vivian van Dijk

Onze lieve juf Vivian is op 18 januari 2019 na een kort ziekbed overleden.
Bijna 17 jaar is ze werkzaam geweest bij ons. Een hartverwarmende juf voor de kindjes en een topcollega en vriendin voor onze leidsters.
Wij missen haar enorm. In ons hart blijft ze altijd deel uitmaken van ons team.

Naam: Danique Kessels

Hallo, Mijn naam is Danique.


Ik ben geboren op 20 juli 1997 in Vlierden, maar woon op dit moment in Brouwhuis.


In 2016 ben ik begonnen met stagelopen bij Bert en Ernie. Dit beviel me zo dat ik graag nog een jaar bij B&E stage wilde lopen. 
In juli 2018 ben ik geslaagd voor mijn diploma. Ik was dolblij toen ik hoorde dat ik hier mocht blijven werken. 


Ik ben werkzaam op alle groepen: baby/dreumes, peuters en de bso.
Ik geniet elke dag van het werk en alles daar om heen!


Mijn hobby's zijn vooral leuke dingen doen met mijn vriend en vrienden.
Lekker uiteten, een filmpje pakken of op stap gaan is altijd gezellig!

Naam: Sylke Geven

Hallo allemaal!


Mijn naam is Sylke Geven, ik ben in 2018 begonnen als stagiaire bij Bert en Ernie. Ik wist het meteen! Dit is de plek waar ik graag zou willen werken. Zulke lieve kinderen en een fijne werksfeer. Daarom kon ik mijn geluk dus ook niet op toen ik na mijn stageperiode hoorde dat ik mocht blijven werken. Super leuk!! Ik ben vooral werkzaam op de babygroep maar eigenlijk zie je me overal! Voor mij is het elke dag een feestje om te gaan werken. Als ik de kinderen zie genieten, geniet ik ook!! Verder zijn mijn hobby’s gezellige dingen doen met mijn vriendinnen, gezin en vriend.


Tot ziens bij Bert en Ernie!

Naam: Amber van Horne

Hoi, mijn naam is Amber van Horne.

 

Ik ben geboren op 28-8-2000 en woon in Vlierden. Vanaf 1 januari 2020 werk ik 5 dagen als bbl’er op het kinderdagverblijf. Je ziet me op de babygroep, peutergroep en bij de BSO.

 

Ik doe dit elke dag met veel plezier! In mijn vrije uren besteed ik mijn tijd veel in mijn eigen kapsalon in Vlierden. Daarnaast vind ik het leuk om lekker te gaan uiteten en leuke dingen te doen met mijn vriend en vriendinnen.

 

Tot ziens bij Bert en Ernie

Naam: Joëll Drachman

Hoi, mijn naam is Joëll Drachman.

 

Ik ben geboren op 18 mei 2000. In juli 2019 ben ik begonnen als invalkracht, tegenwoordig heb ik inmiddels een drukke werkweek. Je ziet mij vaak op de babygroep.

 

Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken, en met name baby's. Ik ga iedere dag met veel plezier naar het werk.

 

Naast het werken bij Bert en Ernie ben ik ook oppas van drie schatjes! Dit doe ik ook graag in mijn vrije tijd.

 

Tot ziens bij Bert en Ernie

Wet OKE: voor- en vroegschoolse educatie

De Wet OKE is in augustus 2010 in het leven geroepen. Alle kinderopvanginstellingen zijn verplicht volgens deze wet te werken. Het betreft de voor- en vroegschoolse educatie en helpt kinderen, ouders en leidsters bij het begeleiden van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Werken met het totaalprogramma ‘Uk & Puk’ is een van de manieren om aan deze wet te voldoen. Wij hebben dit programma aangeschaft. Onze leidsters hebben een cursus gevolgd om goed met Uk & Puk te werken.
 

Uk & Puk
Werken met Uk & Puk betekent werken aan de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Uk & Puk bestaat uit 10 thema’s die activiteiten bevatten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Al deze thema’s komen voort uit de belevingswereld van kinderen en spelen zich af in het hier en nu.

 

Bijvoorbeeld:

  • “Wat heb jij aan vandaag?”
  • “Eet smakelijk”
  • “Regen” 

Elke thema bevat 12 activiteiten. Binnen deze activiteiten zijn de volgende 4 ontwikkelingsgebieden uitgewerkt:

  1. Spraak- en taalontwikkeling
  2. Sociale en emotionele ontwikkeling
  3. Motorische en zintuiglijke ontwikkeling
  4. Rekenprikkels die de rekenvaardigheid stimuleren

De handpop Puk komt bij elke activiteit een kijkje nemen. Deze pop wordt een vertrouwd nieuw speelkameraadje voor uw kind. Puk leert samen met uw kind spelenderwijs allerlei leuke dingen.

 

Dit kan allemaal in de eigen groep van uw kind plaatsvinden. Er is een onderverdeling gemaakt in leeftijdscategorieën:

  • 0 tot 1,5 jaar
  • 1,5 tot 2,5 jaar
  • 2,5 tot 4 jaar

Er wordt zowel in grote groepen en kleine groepen als individueel met uw kind gewerkt.

 

Hoe werkt het?
De thema’s en activiteiten zijn bij Bert en Ernie altijd al een vast onderdeel van de dag geweest. Alleen hebben ze nu een naam gekregen en zijn ze controleerbaar.

 

In iedere groep bevindt zich een goed ingerichte themahoek. Zo komen de kinderen op een vanzelfsprekende manier met het betreffende thema in aanraking. Als we bijvoorbeeld werken met het thema “hatsjoe”, wordt er een dokterskoffertje met spulletjes in de hoek gezet.

 

Na afloop van elk thema wordt er duidelijk afgesloten, bijvoorbeeld door spullen samen op te ruimen. Opruimen geeft het einde van de activiteit aan en maakt letterlijk ruimte voor iets nieuws. Ook wordt er geëvalueerd.

 

Voorop staat of de kinderen en leidsters plezier hebben beleefd aan de activiteiten. Ook het ontwikkelingsverloop wordt bekeken: hebben de kinderen goed opgepakt wat er is aangeboden en dat aangeleerd?

 

Wij hopen samen met de kinderen veel plezier te beleven met Uk en Puk.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op

Oudercommissie

Omdat we het erg belangrijk vinden om met ouders onze werkwijze te analyseren en waar nodig aan te passen, heeft Bert en Ernie sinds januari 2007 een oudercommissie.

 

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze oudercommissie? Maak dit dan kenbaar bij een van de leden van de raad. Bij onze leidsters kunt u de gegevens van de leden opvragen. Die vindt u ook in de informatiehal. De oudercommissie is ook bereikbaar per e-mail: oudercommissie@kdv-bertenernie.nl.

 

Even voorstellen
De leden van de ouderraad stellen zich graag aan u voor.

Naam: Stefanie Derks

Over mij: Ik woon samen met mijn vriend Stijn en 2 kinderen Lars (mei 2010) en Raf (mei 2012) in Vlierden.


Lars en Raf zitten beide op de basisschool en gaan op maandag met veel plezier naar de BSO.

 

In november 2012 zijn wij naar Vlierden verhuisd. Lars is ruim een jaar naar het kinderdagblijf van Bert en Ernie geweest en Raf ruim 3 jaar. Wat was het vertrouwd en fijn voor hen bij Bert en Ernie.


Ik werk 3 dagen in de week bij Ergonomique in Eindhoven, als senior administratief medewerker. Ik werk daar inmiddels 17 jaar met veel plezier en leuke collega's.


In mijn vrije tijd speel ik fanatiek basketbal bij Yellow Sox in Bakel.


Graag ga ik met mijn gezin en vrienden iets leuks doen, uitstapjes, gezellig wat drinken, lekker de stad in. 

Naam: Linda Fransen

Over mij:

 

Ik ben Linda Fransen en ik woon samen met mijn vriend Sander Matheij in Deurne.

 

Ik werk twee dagen in de week, met heel veel plezier in het basisonderwijs. Op dit moment ben ik juf in groep 4 op basisschool de Zonnebloem in Liessel.

 

Op de dagen dat ik ‘vrij’ ben geniet ik enorm van onze twee kinderen: Suze (2015) en Pim (2017). Lekker samen knutselen, wandelen naar het dorp en sinds kort kunnen we ook weer met de fiets erop uit! Daarnaast vind ik het heerlijk om te tennissen, samen met vrienden af te spreken en ik kan echt genieten van feestjes!

 

Op de dagen dat ik werk gaan Suze en Pim met veel plezier bij Bert en Ernie. Ze leren er enorm veel en de lieve juffen hebben alle aandacht voor de kinderen. Het voelt goed om ze daar achter te laten en het voelt nóg beter om na een lange dag weer twee blije kinderen mee naar huis te nemen!

 

Ik vind het fijn om betrokken te zijn bij het kinderdagverblijf. Daarom zit ik sinds de geboorte van Suze in de oudercommissie.

 

Mochten er dingen zijn, waar jullie tegen aan lopen: laat het ons weten!

Naam: Hanneke van Boxmeer

Over mij : Ik woon samen met mijn vriend en onze 2 jongens in Liessel. Jovani (mei 2017) en Javiero (juli 2018) gaan 3 dagen spelen bij Bert en Ernie terwijl ik ga werken bij Huijbregts Groep in Helmond op de afdeling Order. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik ook alleen met Jovani en Javiero bezig, geen telefoon in de buurt en alle aandacht gaat naar hun. Vaak gaan we wandelen, naar de diertjes of lekker thuis knutselen. Zondag is onze familiedag en gaan we dagjes weg of leuke dingen doen met de kindjes zoals b.v. zwemmen. Naast een druk gezinsleven en werk vind ik ook nog tijd voor hobby’s zoals o.a. uitgebreid koken, bakken van taarten, cupcakes en koekjes, lezen, creatief bezig zijn, uitstapjes met vriendinnen en winkelen.

Naam: Mark Goossens

Over mij: Ik woon samen met mijn vrouw Fanny, onze dochter Julia (2015) en zoon Tom (2019) in de St. Jozefparochie in Deurne. Tom vindt het erg leuk dat hij één keer per week naar Bert en Ernie mag. Julia gaat intussen naar de basisschool, maar heeft daarvoor 4 jaar lang flink genoten bij Bert en Ernie.
Doordeweeks ben ik 4 dagen per week aan het werk bij een financieel dienstverlener en één dag vrij voor waardevolle vader-dochter en vader-zoontijd. In het weekend gaan we daarnaast vaak met het hele gezin iets leuks doen, zoals wandelen in de bossen, fietsen door de natuur, een keer zwemmen of op visite bij familie of vrienden. Ik hou van gezelligheid en ga graag op visite bij of lekker eten en/ of drinken met familie of vrienden. Als sport doe ik aan zaalvoetballen en hardlopen. Bij tijd over kijk ik graag naar een voetbalwedstrijd of een film.
We zijn erg blij met de aandacht die er door de mensen binnen Bert en Ernie wordt gegeven aan de kinderen en de variatie in activiteiten die ondernomen worden. Ik vind het belangrijk dat kinderen lol maken, vriendelijk zijn, respect voor elkaar tonen en gezond eten en drinken. Namens alle ouders draag ik graag een steentje bij aan het reilen en zeilen binnen Bert en Ernie.


Naam: Marloes van Loon

Over mij: Hallo allemaal! Ik woon samen met mijn man Martijn en onze zoontjes Melle
(2017) en Kjeld (2020) in de Sint Jozef in Deurne, ook hebben we een lieve hond genaamd Csilla. De jongens komen allebei lekker spelen bij Bert en Ernie met veel plezier, en ook wij als ouders zijn heel blij met alle lieve juffen als wij zijn werken. In onze vrije tijd vinden we het heerlijk om gezellig samen te spelen en erop uit te gaan met de jongens. Wandelen met de hond (in het bos), naar de dierentuin, stukje fietsen, we houden van buiten zijn! Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond eten en drinken en een gezond beweeg- slaap en eetpatroon ontwikkelen. Groetjes Marloes!