Kinderdagverblijf Bert en Ernie

Over ons

Kinderdagverblijf en BSO Bert en Ernie werd 27 jaar geleden, in 1997, opgericht als kleinschalige kinderdagopvang met twee groepen: één voor baby’s en dreumesen en één voor peuteropvang. Sinds enkele jaren is daar de buitenschoolse opvang bijgekomen. Deze verzorgt de voor- en naschoolse opvang en opvang in schoolvakanties. Onze kinderopvang staat bekend om de grote persoonlijke betrokkenheid bij zowel kinderen als ouders.

Onze visie en werkwijze

Bij Bert en Ernie is er samen een leuke dag van maken het devies. Gezellig samen spelen, zingen, lezen, puzzelen, knutselen, wandelen en knuffelen.

Onze visie en werkwijze hebben wij op schrift gesteld. Een uittreksel van dit pedagogisch beleid kunt u opvragen bij een van onze leidsters. Het pedagogisch beleid is zeer uitgebreid en gaat diep in op verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen.

Wet OKE: voor- en vroegschoolse educatie

De Wet OKE is in augustus 2010 in het leven geroepen. Alle kinderopvanginstellingen zijn verplicht volgens deze wet te werken. Het betreft de voor- en vroegschoolse educatie en helpt kinderen, ouders en leidsters bij het begeleiden van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Werken met het totaalprogramma ‘Uk & Puk’ is een van de manieren om aan deze wet te voldoen. Wij hebben dit programma aangeschaft. Onze leidsters hebben een cursus gevolgd om goed met Uk & Puk te werken.

Uk & Puk
Werken met Uk & Puk betekent werken aan de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Uk & Puk bestaat uit 10 thema’s die activiteiten bevatten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Al deze thema’s komen voort uit de belevingswereld van kinderen en spelen zich af in het hier en nu.

Bijvoorbeeld:

  • “Wat heb jij aan vandaag?”
  • “Eet smakelijk”
  • “Regen” 

Elke thema bevat 12 activiteiten. Binnen deze activiteiten zijn de volgende 4 ontwikkelingsgebieden uitgewerkt:

  1. Spraak- en taalontwikkeling
  2. Sociale en emotionele ontwikkeling
  3. Motorische en zintuiglijke ontwikkeling
  4. Rekenprikkels die de rekenvaardigheid stimuleren

De handpop Puk komt bij elke activiteit een kijkje nemen. Deze pop wordt een vertrouwd nieuw speelkameraadje voor uw kind. Puk leert samen met uw kind spelenderwijs allerlei leuke dingen.

Dit kan allemaal in de eigen groep van uw kind plaatsvinden. Er is een onderverdeling gemaakt in leeftijdscategorieën:

  • 0 tot 1,5 jaar
  • 1,5 tot 2,5 jaar
  • 2,5 tot 4 jaar

Er wordt zowel in grote groepen en kleine groepen als individueel met uw kind gewerkt.

Hoe werkt het?
De thema’s en activiteiten zijn bij Bert en Ernie altijd al een vast onderdeel van de dag geweest. Alleen hebben ze nu een naam gekregen en zijn ze controleerbaar.

In iedere groep bevindt zich een goed ingerichte themahoek. Zo komen de kinderen op een vanzelfsprekende manier met het betreffende thema in aanraking. Als we bijvoorbeeld werken met het thema “hatsjoe”, wordt er een dokterskoffertje met spulletjes in de hoek gezet.

Na afloop van elk thema wordt er duidelijk afgesloten, bijvoorbeeld door spullen samen op te ruimen. Opruimen geeft het einde van de activiteit aan en maakt letterlijk ruimte voor iets nieuws. Ook wordt er geëvalueerd.

Voorop staat of de kinderen en leidsters plezier hebben beleefd aan de activiteiten. Ook het ontwikkelingsverloop wordt bekeken: hebben de kinderen goed opgepakt wat er is aangeboden en dat aangeleerd?

Wij hopen samen met de kinderen veel plezier te beleven met Uk en Puk.

Oudercommissie

Omdat we het erg belangrijk vinden om met ouders onze werkwijze te analyseren en waar nodig aan te passen, heeft Bert en Ernie sinds januari 2007 een oudercommissie.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze oudercommissie? Maak dit dan kenbaar bij een van de leden van de raad. Bij onze leidsters kunt u de gegevens van de leden opvragen. Die vindt u ook in de informatiehal.
De oudercommissie is ook bereikbaar per e-mail: oudercommissie@kdv-bertenernie.nl.

Even voorstellen
De leden van de ouderraad stellen zich hieronder graag aan u voor.

Ouderraad
Ouderraad
lees meer

Ervaringen met Kinderdagverblijf Bert en Ernie

"Hier breng ik onze kinderen altijd met een gerust hart naar toe. Lieve betrokken juffen, er wordt heel goed met aandacht gezorgd voor de kindjes."

"Een mooie opvang met een huiselijke sfeer, waar het kind echt centraal staat! 
Tamara en de leidsters zorgen voor een veilige plek waar onze kinderen fijn kunnen leren en spelen! Wat ons aanspreekt is dat er voortdurend gekeken wordt naar wat het kind nodig heeft, wat ze kunnen aanbieden aan het kind. Omdat het kleinschalig is, zijn er korte lijntjes, waardoor je snel antwoord krijgt maar er ook een luisterend oor is! 
Wij zijn supertevreden en blij dat onze kindjes hier deels hebben mogen opgroeien! Ook onze 2 oudste kindjes kijken er nog steeds met veel plezier op terug!"

"Onze kinderen gaan altijd met plezier spelen bij Bert en Ernie. De oudste (3) komt altijd thuis met gezellige verhalen over de juffen en de andere kindjes. En de jongste (1) kan naar hartelust rondkruipen, knuffelen en ontdekken."

"Fijne organisatie en super lieve juffen waar onze kindjes vanaf dag 1 in goede handen zijn en nog altijd met veel plezier naartoe gaan."

"Blij met zo’n fijne opvang. Lieve leidsters en onze kinderen gaan er graag naar toe. Er wordt altijd overlegd en gekeken wat het beste bij het kind past."

"Bij Bert en Ernie heeft onze dochter het super naar de zin! Lieve juffen met aandacht voor ieder kindje.
Als we onze dochter s ’ochtends hebben afgezet weten we gewoon dat ze weer een gezellige en leerzame dag tegemoet gaat. Wel zo fijn voor haar maar ook voor ons als ouders!"

"Een ontzettend fijn kinderdagverblijf. Persoonlijk, meedenkend en een plek waar ze enorm lief en positief zijn richting kinderen en ouders."

"Een fijn kinderdagverblijf met lieve leidsters die goed met je meedenken en duidelijke communicatie. De kindjes komen hier graag en wij als ouders laten ze met een gerust gevoel achter 😊"

"Zo jong dat hij nog is maar onze Jos gaat met plezier naar de opvang en wordt elke ochtend dat ik hem breng warm ontvangen door de juffies. Als hij niet helemaal fit is wordt er mee gedacht wat het beste voor hem is. Je hoeft ook niet stel op sprong bij de opvang te zijn als hij ziek wordt."

"Onze zoon heeft het zo naar zijn zin en is weg van alle juffen en bergen speelgoed die er zijn. Het is lastig om het aan het einde van de dag mee naar huis te krijgen, dan weet je dat het goed zit!"

"Wat zijn wij ontzettend blij met de opvang bij Bert en Ernie. Wij hebben 3 meiden in alle verschillende groepen; 1 bij Bert en Ernie, 1 bij Elmo (3+) en 1 bij de BSO. Overal staan super lieve leidsters en worden de meisjes fantastisch opgevangen. Ze hebben het zo fijn daar en gaan er met plezier heen. Ik zal ze nog gaan missen als de laatste ook naar school gaat.
Dank je wel Tamara en alle lieve leidsters!"

"Vanaf het moment van binnengaan heeft onze dochter zich op haar plek gevoeld bij Bert en Ernie. Binnen een zeer aangename sfeer en fijn team heeft ze er vier fijne jaren doorgebracht, vriendjes gemaakt en veel geleerd!"

"Fijne sfeer, goede professionals met oog voor het kind. Wij zijn heel erg tevreden."

“De betrokkenheid en aandacht voor elk individueel kind vinden wij een echt TOP PUNT!"

Meer weten of aanmelden?

Kinderdagverblijf Bert en Ernie in Vlierden is een kleinschalige buitenschoolse opvang en kinderdagopvang, waar een uitgebreid pedagogisch beleid hand in hand gaat met knus- en gezelligheid.

Kinderdagverblijf Bert en Ernie