Kinderdagverblijf Bert en Ernie

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf: baby-, dreumes- en peuteropvang

Kinderdagverblijf Bert en Ernie is verdeeld in 3 groepen:

  • Een baby- en dreumesgroep, voor kinderen vanaf 10 weken tot 1,5 tot 2 jaar
  • Een dreumes/ peutergroep, voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar
  • Een 3+ groep, voor kinderen van 3 jaar en ouder en enkele 2-jarigen die zich ook graag groot voelen:)

De baby-en dreumesgroep en de peutergroep verblijven in hetzelfde pand maar spelen zowel gescheiden van elkaar als samen. Zo is er voldoende uitdaging voor de allerkleinsten, maar ook de nodige rust en veiligheid.

De baby- en dreumesgroep bestaat uit maximaal 16 kinderen en wordt geleid door 4 leidsters (bij een volle groep). Onze peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen en wordt geleid door 3 leidsters (bij een volle groep). Daarnaast werken wij met een 3+-groep. Deze groep bestaat uit maximaal 13 kinderen tussen de 3 en 4 jaar en kan eventueel aangevuld worden met kinderen van 2 jaar. In deze groep is nog meer ruimte voor het aanbod van schoolvoorbereidende activiteiten en individuele aandacht. Deze groep wordt begeleid door 1 of 2 leidsters. Voor alle groepen geldt dat dit afhankelijk is van het aantal kinderen en de leeftijden. De beroepskracht-kindratio wordt hiervoor gevolgd.                
Door de aparte 3-plusgroep en het aantal leidsters wat daar werkt is er veel ruimte voor individuele aandacht en ontwikkeling. Tevens hebben we boven bij Bert en Ernie nog een ruimte waar een leidster met 4 oudere kinderen (2,5-4 jaar) schoolvoorbereidende spelltjes kan doen of bijv. een kind persoonlijke aandacht kan bieden bij de wens naar verdieping in ontwikkelingsgebieden.

In de ruime en lichte speelruimte is allerhande speelgoed en ontwikkelingsmateriaal aanwezig. Aan tafel kan er geknutseld en gepuzzeld worden. We lezen de kinderen voor, zingen samen liedjes en zorgen voor knutsel- en speelactiviteiten.

Minimaal twee keer per dag gaan we met de kinderen naar buiten. Lekker uitwaaien op onze speelplaats of met z’n allen op pad: schaapjes kijken of spelen op het grote grasveld. Leerzaam en gezellig. Op mooie dagen spelen we de hele dag buiten.

Download hier onze informatiebrochure. 


LRKP en inspectierapportages

Wij zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen van de Rijksoverheid (LRKP). Dat wil zeggen dat wij positief zijn beoordeeld na inspectie van de GGD en een positieve beschikking van de gemeente hebben.

Dit zijn onze registratienummers:
LRK-nummer Kinderdagverblijf Bert en Ernie: 191545041
LRK-nummer Buitenschoolse Opvang Bert en Ernie: 126539893
LRK-nummer Elmo: 317801442

Deze nummers moet u aan de Belastingdienst doorgeven als u een kinderopvangtoeslag aanvraagt.

Inspectierapporten KDV
Inspectierapporten BSO
Inspectierapporten Elmo

Download hier de bestanden voor het KDV en de BSO

Download het aanmeldformulier voor het kinderdagverblijf
Download de prijslijst van ons kinderdagverblijf voor 2024
Download de prijslijst van ons kinderdagverblijf voor 40 schoolweken voor 2024
Download het aanmeldformulier voor de buitenschoolse opvang
Download de prijslijst van onze BSO voor 2024

Ervaringen met Kinderdagverblijf Bert en Ernie

"Hier breng ik onze kinderen altijd met een gerust hart naar toe. Lieve betrokken juffen, er wordt heel goed met aandacht gezorgd voor de kindjes."

"Een mooie opvang met een huiselijke sfeer, waar het kind echt centraal staat! 
Tamara en de leidsters zorgen voor een veilige plek waar onze kinderen fijn kunnen leren en spelen! Wat ons aanspreekt is dat er voortdurend gekeken wordt naar wat het kind nodig heeft, wat ze kunnen aanbieden aan het kind. Omdat het kleinschalig is, zijn er korte lijntjes, waardoor je snel antwoord krijgt maar er ook een luisterend oor is! 
Wij zijn supertevreden en blij dat onze kindjes hier deels hebben mogen opgroeien! Ook onze 2 oudste kindjes kijken er nog steeds met veel plezier op terug!"

"Onze kinderen gaan altijd met plezier spelen bij Bert en Ernie. De oudste (3) komt altijd thuis met gezellige verhalen over de juffen en de andere kindjes. En de jongste (1) kan naar hartelust rondkruipen, knuffelen en ontdekken."

"Fijne organisatie en super lieve juffen waar onze kindjes vanaf dag 1 in goede handen zijn en nog altijd met veel plezier naartoe gaan."

"Blij met zo’n fijne opvang. Lieve leidsters en onze kinderen gaan er graag naar toe. Er wordt altijd overlegd en gekeken wat het beste bij het kind past."

"Bij Bert en Ernie heeft onze dochter het super naar de zin! Lieve juffen met aandacht voor ieder kindje.
Als we onze dochter s ’ochtends hebben afgezet weten we gewoon dat ze weer een gezellige en leerzame dag tegemoet gaat. Wel zo fijn voor haar maar ook voor ons als ouders!"

"Een ontzettend fijn kinderdagverblijf. Persoonlijk, meedenkend en een plek waar ze enorm lief en positief zijn richting kinderen en ouders."

"Een fijn kinderdagverblijf met lieve leidsters die goed met je meedenken en duidelijke communicatie. De kindjes komen hier graag en wij als ouders laten ze met een gerust gevoel achter 😊"

"Zo jong dat hij nog is maar onze Jos gaat met plezier naar de opvang en wordt elke ochtend dat ik hem breng warm ontvangen door de juffies. Als hij niet helemaal fit is wordt er mee gedacht wat het beste voor hem is. Je hoeft ook niet stel op sprong bij de opvang te zijn als hij ziek wordt."

"Onze zoon heeft het zo naar zijn zin en is weg van alle juffen en bergen speelgoed die er zijn. Het is lastig om het aan het einde van de dag mee naar huis te krijgen, dan weet je dat het goed zit!"

"Wat zijn wij ontzettend blij met de opvang bij Bert en Ernie. Wij hebben 3 meiden in alle verschillende groepen; 1 bij Bert en Ernie, 1 bij Elmo (3+) en 1 bij de BSO. Overal staan super lieve leidsters en worden de meisjes fantastisch opgevangen. Ze hebben het zo fijn daar en gaan er met plezier heen. Ik zal ze nog gaan missen als de laatste ook naar school gaat.
Dank je wel Tamara en alle lieve leidsters!"

"Vanaf het moment van binnengaan heeft onze dochter zich op haar plek gevoeld bij Bert en Ernie. Binnen een zeer aangename sfeer en fijn team heeft ze er vier fijne jaren doorgebracht, vriendjes gemaakt en veel geleerd!"

"Fijne sfeer, goede professionals met oog voor het kind. Wij zijn heel erg tevreden."

“De betrokkenheid en aandacht voor elk individueel kind vinden wij een echt TOP PUNT!"

Meer weten of aanmelden?

Kinderdagverblijf Bert en Ernie in Vlierden is een kleinschalige buitenschoolse opvang en kinderdagopvang, waar een uitgebreid pedagogisch beleid hand in hand gaat met knus- en gezelligheid.

Kinderdagverblijf Bert en Ernie